Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Natuurlezing Harger- en Pettemerpolder door boswachter

Dit voorjaar biedt Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee een interessante serie lezingen en films aan. Op 27 juni is de laatste in de serie. Boswachter Marcel Groot van Natuurmonumenten vertelt over de natuur achter de dijk. Belangstellenden zijn van harte welkom op dinsdagmiddag 27 juni om 14.30 uur aan de Strandweg 4 in Petten. De toegang is gratis.

Achter de oude Hondsbossche Zeewering en de nieuwe Hondbossche Duinen ligt de eeuwenoude Harger- en Pettemerpolder. De geschiedenis is vandaag nog in het landschap terug te vinden. Het is een polder vol bijzondere planten en dieren. Beroemd zijn ‘De Putten’ waar vele bijzondere vogels zich laten zien. Boswachter Marcel Groot van Natuurmonumenten vertelt over het verleden, heden en toekomst van de Harger- en Pettemerpolder.

Informatie en aanmelden

De lezing aan de Strandweg 4 in Petten is gratis toegankelijk. Wel is het van belang om je aan te melden. Dat kan via: 072 582 8765 of per mail: zandtegenzee@hhnk.nl.

Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

De interactieve tentoonstelling Zand tegen Zee laat je zien, horen en beleven hoe we de kust tussen Petten en Camperduin hebben versterkt met zand uit zee. Daardoor is een prachtig nieuw landschap ontstaan: de Hondsbossche Duinen. Het is echter veel meer dan duinen: een prachtig breed strand met fiets- en wandelpaden en een mooi uitkijkduin. Vanuit het informatiecentrum loop je zo dit prachtige strand op.

foto Eric Menkveld

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht