Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Zuurkoolcup bij LSVV in teken van Stichting ALS start 25 augustus

Zuurkoolcup bij LSVV in teken van Stichting ALS

Ook dit jaar hoopt LSVV weer op veel publieke belangstelling.

(Foto’s: aangeleverd).


LANGEDIJK – Toen LSVV in 2009 na een lange reeks van anoniemere Zuurkoolcup-edities weer een keer serieus de schouders onder de organisatie van het toernooi zette, kon men niet goed inschatten of de tijd en energie die erin werd gestoken, überhaupt tot een succesvol evenement zou gaan leiden. Nu acht jaar later, is LSVV voor de derde keer nadien weer aan de beurt en kan toch wel met zekerheid worden gezegd dat de Zuurkoolcup in Langedijk leeft als nooit tevoren. En ook dit jaar probeert de kersverse eersteklasser weer iets bijzonders neer te zetten.

‘We willen het inderdaad graag iedere keer net weer even een tandje beter doen’, zegt organisator Michiel Pronk. ‘Ten opzichte van 2009 en 2013 is het concept in basis eigenlijk nog wel hetzelfde, maar kleden we het iedere editie net weer even iets completer aan. Aan de ene kant omdat we dat leuk vinden, maar zeker ook om te zorgen dat we interessant blijven voor onze ‘doelgroep’. Voor je het weet ga je achterover leunen en neemt het succes af. Dat zou eeuwig zonde zijn natuurlijk.’

Nh1816

LSVV kon daarbij dit jaar aanhaken bij een MVO-initiatief van Nh1816. De verzekeraar uit Oudkarspel ondersteunt namelijk een aantal regionale evenementen waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel door de inkomsten tot 10.000 euro te verdubbelen. ‘Toen we dat hoorden en we weer gevraagd werden om de Zuurkoolcup-organisatie op ons te nemen, hadden we al snel het gevoel dat we hier iets mee moesten doen. Omdat de vader van één van onze jeugdleden aan de vreselijke ziekte ALS lijdt, was de keuze om de Zuurkoolcup aan Stichting ALS te koppelen, ook snel gemaakt’, aldus mede-organisator Mickey den Iseger.

Stichting ALS

Deze editie van het traditionele Langedijker voorbereidingstoernooi zal dus hoe dan ook speciaal worden. Naast de wedstrijden tussen de vlaggenschepen en JO13 van LSVV, DTS, BOL en Vrone, worden er ook een Voetbalquiz, Keez-avond en Pupillen Sponsorloop georganiseerd. Tevens kunnen de wedstrijden bekeken worden vanaf een heuse VIP-box. Alle inkomsten komen vanzelfsprekend ten goede aan Stichting ALS.

Artikel geplaatst op woensdag 09 augustus 2017 – 09:05

Foto’s

  • 4106038Reacties (0)


Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht