Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Informatieavond over psychosen

Een psychose is een ernstig gezondheidsprobleem. Als u te maken krijgt met een psychose is dat een ingrijpende ervaring. Voor u en voor de mensen uit uw omgeving. Elk jaar ontstaat bij 1 op de 10.000 inwoners van Nederland in de leeftijd van 15 tot 45 jaar een eerste psychose. Mensen verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid. Ze zien beelden of horen bijvoorbeeld stemmen die er voor anderen niet zijn.

Op dinsdag 26 september 2017 organiseert GGZ Noord-Holland-Noord in samenwerking met RCO de Hoofdzaak een informatiebijeenkomst over dit thema. Ervaart u zelf klachten, bent u familie of een direct betrokkene? Wilt u meer weten over psychosen of heeft u vragen? U bent van harte welkom!

De meeste mensen met psychosen komen eerder of later in aanraking met de geestelijke gezondheidszorg. Soms alleen voor gesprekken, soms volgt een psychiatrische opname. Dan ontstaat vaak een behoefte om antwoorden te krijgen op veel vragen.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan de orde: Wat zijn psychosen? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Wat voor medicijnen zijn er? En wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kunnen familieleden en directbetrokkenen het beste met iemand met een psychose omgaan? Waar kan men op zoek naar meer informatie?

De sprekers zijn Edwin Beld, psychiater bij GGZ NHN, en een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak die uit eigen ervaring vertelt wat hem of haar geholpen heeft. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Dinsdag 26 september 2017 

Van 19.00 uur tot 21:00 uur

Locatie: Bibliotheek Kennemerwaard, locatie De Mare, Laan van Straatsburg 2 in Alkmaar.

Entree: €3,-. In de bibliotheek kunt u niet met contant geld betalen. Via pin of iDEAL kunt u ieder bedrag, zonder extra kosten, betalen.

Aanmelden

Reserveren is gewenst, via telefoonnummer: 072 561 69 57 of kijk voor meer informatie en digitale aanmelding op: www.ggz-nhn.nl/agenda

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht