Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Boeren, Burgers en Buitenlui, de kleding van de 18e eeuw

Wijde rokken, petticoats, hoepels en panieren: de kleding van de vrouw in de 18e eeuw zag er heel anders uit dan vandaag de dag.

Martine Teunissen vertelt op woensdagavond 27 september  in de bibliotheek in Heerhugowaard van alles over de klederdracht van deze periode maar zal vooral ook veel laten zien. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren.

Ze zal verschillende replica’s tonen en laag voor laag laten zien hoe het beoogde eindresultaat bereikt werd in de 18e eeuw. Zelfs de dienstmeid droeg een korset en hoe rijker, hoe breder de dame voor de dag kwam. Ook voor de kleding van de man is aandacht, maar dan zonder replica’s. Hoe zie je het verschil tussen een boer, een burger en buitenlui? Martine heeft geschiedenis gestudeerd aan de universiteit in Leiden en heeft daarna haar eigen bedrijf opgericht: Beleef Het Verleden. Al jaren maakt ze zelf kostuums voor haar diverse optredens en geeft ze lezingen over o.a. historische kleding.

U bent van harte welkom op woensdag 27 september. De lezing start om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard, Parelhof 1a.

De toegang is € 5,-. Aanmelden kan via de activiteitenagenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl  of bij de klantenservice in de bibliotheek (u betaalt met pin).

Bron + Foto : Bibliotheek Kennemerwaard

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht