Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Elke dag een praatje, een veilig gevoel

Omdat mensen langer zelfstandig blijven wonen, neemt de vraag naar een gevoel van veiligheid toe. Het is een prettig idee wanneer iemand dagelijks oplet of alles in orde is. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw naasten. Het blijkt dat, wanneer eenmaal de stap genomen is, deelname snel went en het dagelijks sociaal contact als heel prettig wordt ervaren. De contactcirkel is een groep mensen die dagelijks sociaal contact met elkaar heeft. Onder de deelnemers is een grote onderlinge betrokkenheid. Twee keer per jaar wordt een gezellige koffiemiddag georganiseerd waar iedereen elkaar ontmoet. Elke morgen wordt er om 8.30 uur gestart door een vrijwillig leidster die deelnemer 1 belt. Deelnemer 1 belt deelnemer 2, enzovoorts. De cirkel is rond zodra de leidster weer gebeld is door de laatste persoon. Neemt u niet op of maakt u zich zorgen over iemand? Dan wordt er contact opgenomen met een sleuteladres. Bent u een (vaste) dag in de week afwezig of gaat u op vakantie? Ook hier wordt rekening mee gehouden. De contactcirkel is gratis, u betaalt uitsluitend voor de telefoonkosten. Er is nu een nieuwe contactcirkel gestart. Heeft u interesse of wilt u de cirkel eens uitproberen? Voor meer informatie/aanmelding belt u tel. 0226-318050. U kunt ook mailen naar i.vroling@wonenpluswelzijn.nl. De contactcirkel is een initiatief van Wonen Plus Welzijn is samenwerking met het Rode Kruis.

foto aangeleverd

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht