Onthulling nieuwe Showdownspeeltafel

Revas Showdown Heerhugowaard is een visueel/gehandicaptensportvereniging in de HAL-regio.

De showdownsport is één van de weinige sporten, die bij uitstek geschikt is om door blinden en slechtzienden te worden beoefend.

Het speelveld is een lange tafel van 3.60 meter bij 1.22 meter met een opstaande rand van 14 centimeter. Aan de korte zijden zit een doelgat, dat door een geblindeerde speler wordt verdedigd.
Met een rechthoekig batje in de hand probeert de speler een aanstormende rinkelbal uit het doel te houden en daarna de rinkelbal met effect en grote snelheid terug te spelen.

Actief talent Alkmaar, de resocialisatie werkplaats van de GGZ Parnassiagroep-Reakt, is gevraagd een nieuwe wedstrijdspeeltafel te ontwerpen en te construeren. 

In de afgelopen twee jaar is met veel zorg en toewijding aan de opdracht gewerkt.

Nu is het dan zover dat de speeltafel kan worden overgedragen en daarmee de leden van de showdownvereniging te verblijden.

De onthulling en overdracht zal plaatsvinden op woensdag 31 januari 2018 om 14.00 uur, in de werkplaats van Actief Talent Alkmaar aan de Pettemerstraat 39.

Actief Talent Alkmaars nodigt u met genoegen uit aanwezig te zijn bij de onthulling, overdracht en demonstratie van de bijzonder geconstrueerde showdownspeeltafel.