Geen categorie 

Een nieuw soort vluchteling

Europa is om de haverklap in het nieuws en niet altijd met positieve berichten. 

Onbekend maakt duidelijk onbemind en dat is de reden dat Europe Direct Noord-Holland Noord, Bibliotheek Kennemerwaard en het Neios de eerste succesvolle lezingenserie opnieuw actuele Europese onderwerpen voor het voetlicht brengen. 

Iedereen, die zich interesseert in de wereld om zich heen, wordt van harte uitgenodigd zich te laten informeren over prangende kwesties uit het (wereld)nieuws. 

Van 25 maart tot en met 25 november 2018 komen tijdens 7 zondagmiddagen onderwerpen rondom het nationalisme in Oost-Europa, de gedragingen van Poetin en verschijnselen als fake nieuws aan de orde. 

Op zondagmiddag 22 april staat een schokkend nieuw fenomeen centraal. 

Naast de economische en politieke vluchteling moet de wereld zich namelijk opmaken voor een nieuw soort ontheemde: de klimaatvluchteling. 

Een onderschat probleem dat het westen de komende jaren zal overspoelen. 

Door de klimaatverandering zullen bepaalde delen van de wereld niet meer bewoonbaar zijn en de zoveelste humanitaire ramp ligt op de loer. 

RTV-NH weerman Jan Visser en Dorothea Hilhorst, hoogleraar Humanitaire Hulp gaan in op dit verschijnsel. 

Vanzelfsprekend is er ruimte voor discussie en vragen.

De lezingen van Europa Actueel vinden plaats op zondagmiddag van 13.30 – 15.30 uur in Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Alkmaar Centrum. 

Gerelateerde berichten