Geen categorie 

Az en Reigerboys werken samen

Het was een lang gekoesterde wens van Reiger Boys om AZ onder de deelnemers aan het jaarlijkse internationale jeugdtoernooi te hebben. Bij de negende editie, zondag 20 mei, is de Alkmaarse club een van de zestien bvo’s die een ploeg naar Heerhugowaard afvaardigt.

“AZ heeft dit seizoen voor het eerst een Onder 11-team, dus nu kan het’’, stelt voorzitter Ben Rietveld.
De komst van de regionale topclub geeft uiteraard extra glans aan het grootschalige evenement op sportpark De Wending. ,,Reiger Boys heeft al jaren een warme band met AZ’’, benadrukt Rietveld.

In voorgaande jaren heeft Rietveld vele pogingen gedaan om Ajax voor het toernooi te interesseren. ,,Daar ben ik nu mee opgehouden’’, zegt hij. ,,Ik heb het acht jaar geprobeerd maar ik ga niet op mijn knieën liggen en smeken of Ajax alsjeblieft zou willen komen.

Met Feyenoord, PSV en AZ doen er dit jaar drie van de vier Nederlandse topclubs met een jeugdteam mee. Er is zondag een recordaantal van zijn zestien betaald voetbal organisaties, dat zijn er twee meer dan vorig jaar. Dit is het sterkst bezette toernooi.’’

Gerelateerde berichten