Zorg en Welzijn 

Taalakkoord breidt verder uit

Donderdag 28 juni zijn bij Noorderkwartier in Schagen nog eens vijf organisaties aangesloten bij het Taalakkoord Noord-Holland Noord.

In totaal zijn inmiddels al 51 organisaties hierbij aangesloten. Zij zetten zich enthousiast in om laaggeletterdheid te bestrijden en de taalvaardigheid in deze regio te vergroten.

Het Taalakkoord Noord-Holland Noord is een initiatief van Leerwerkloket NHN en Stichting Lezen & Schrijven, ondersteund door RPAnhn.

Het Taalakkoord is gericht op bevordering van taalvaardigheid en kent een regionale afdeling in de vorm van Taalakkoord Noord-Holland Noord.

De nieuw aangesloten organisaties zijn de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (werkorganisatie BUCH), Jumbo Zwaagdijk, restaurant STOER uit Alkmaar, restaurant d’Oude Waegh uit Hoorn en Inova uit Alkmaar.

Met hun aansluiting bij het Taalakkoord streven zij naar het verbeteren van taal-, reken- en digitale vaardigheden van hun inwoners, medewerkers en klanten.
In het Taalakkoord Noord-Holland Noord zijn afspraken voor de aanpak laaggeletterdheid vastgelegd, met duidelijke werkafspraken en taakverdeling.

Het sluit aan bij het landelijke programma Tel mee met Taal (www.telmeemettaal.nl).

Bedrijven en organisaties die interesse hebben om aan te sluiten, kunnen contact opnemen met projectleider Anita Metzelaar, telefoon 06 – 21 23 52 27 of e-mail anita@leerwerkloketnhn.nl.

Gerelateerde berichten