Geen categorie 

Linkshandigendag in Zuiderzeemuseum

Op maandag 13 augustus is het internationale linkshandigendag. Op deze dag kun je in Schooltje Kollum in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen speciale schrijflessen volgen.

Linkshandig zijn heeft zo zijn nadelen. Want links ‘schoon’ schrijven zonder vlekkende inkt, spetters of beschadigd papier is nog best lastig.

Tijdens de speciale schrijflessen leren bezoekers schrijven met een aangepaste techniek, speciale leermethoden én specifieke instructies.
Op 13 augustus ontvangen linkshandigen gratis entree, door zich van tevoren aan te melden op deze pagina of via www.zuiderzeemuseum.nl.

In de tijd van het Schooltje Kollum, omstreeks 1930, werden linkshandige kinderen gedwongen om rechts te schrijven. Dit resulteerde bijna altijd in een belabberd handschrift.

Tegenwoordig weten we gelukkig beter: ook linkshandigen kunnen vlot en netjes leren schrijven. Naar schatting is momenteel zo’n acht tot dertien procent van alle mensen linkshandig. Dat zijn gemiddeld drie kinderen per klas.
De schoonschrijflessen in het Zuiderzeemuseum vinden plaats op maandag 13 augustus om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur en zijn voor deelnemers vanaf 8 jaar.

Tijdens deze lessen leer je hoe je met links ‘schoon’ schrijft zonder vlekkende inkt, spetters of beschadigd papier.

Gedurende de dag kunnen bezoekers in de schoolbanken aanschuiven, maar vol is vol. Alleen door je van tevoren aan te melden, ben je verzekerd van een plek én ontvang je gratis entree tot het museum.

Gerelateerde berichten