Geen categorie 

Bello steelt de show

Stoomlocomotief Bello steelt de show op het spoorwegemplacement van de Museumstoomtram in Hoorn.

Enkele maanden geleden is het Bello Atelier geopend en ondertussen al goed bezocht door jong en oud. Sinds enkele dagen kun je hier de restauratie van de tram voor Bello bekijken. Reden genoeg om snel langs te gaan.

Stoomlocomotief Bello is een bekendheid in Noord-Holland. Tussen 1920 en 1955 vervoerde ze strandgangers naar Bergen aan Zee.
Bello is gerestaureerd en rijdt bijna dagelijks door het Noord-Hollandse landschap. Het eerste rijtuig van Bello – dat nu zo’n honderd jaar oud is, moet grondig worden gerestaureerd.

De voorbereidingen hiervoor waren achter de schermen al in volle gang. Dankzij een bijdrage van de BankGiro Loterij is nu gestart met de werkelijke restauratie.

De restauratie vindt plaats in het Bello Atelier, de werkplaats in Hoorn. Sinds kort is hier een speciale route voor bezoekers, zodat je alles van dichtbij kunt bekijken!

Op de route kom je de oudste stoomtrams van Nederland tegen en loop je langs de plek waar nu het eerste rijtuig van de Tram voor Bello wordt gerestaureerd.

Binnenkort kun je in het Bello Atelier ook met een speciale game je eigen stoomtram restaureren.

Bestudeer de bouwtekeningen, kies de juiste metaalverbindingen en kies de kleur van het rijtuig. Zo kan iedereen helpen de tram voor Bello weer te laten rijden.

Gerelateerde berichten