Reiger Boys levert een uitstekende teamprestatie(1)

De voetballers van Reiger Boys hebben afgelopen zaterdag voor een grote stunt te zorgen. Op eigen veld (sportpark De Wending) werd het hoger geklasseerde Purmersteijn op een ruime nederlaag getrakteerd.

Reiger Boys won met 5 – 2, bij rust leidde de ploeg van trainer / coach Huisman al met 3 – 1. Daarmee heeft de Waardse ploeg ‘sportieve’ wraak genomen voor de 2 nederlagen van de 1e seizoenshelft. In de beker werd met maar liefst 6 – 0 en de competie met 4 – 3 verloren.
De wedstrijd, was nauwelijks 8 minuten oud of er was al 2 gescoord (1 – 1). In de 4de minuut opende Dave van Dekken de score met een schitterende lob van ruim 20 minuten. Nog geen 2 minuten later, leek Reiger Boys op 2 – 0 te komen. Maar, de aanval werd ten onrechte afgesloten door de uitstekend leidende scheidsrechter Otten.

Uit die tegenaanval maakte Dick Bos gelijk.
Toch ging Reiger Boys rusten met een voorsprong, Dave van Dekken maakte in de 40ste minuut zijn 2de van de middag en dus ook de 2de van Reiger Boys (2 – 1), 2 minuten later kopte Timo Blind de 3 – 1 op het scorebord.
De trainer van Purmersteijn greep in de rust in en bracht zijn topscoorder Ricardo Stam in het veld. Waarom hij niet begon was een raadsel voor iedereen. Hij zou een lichte hoofdrol vertolken.

Eerst kopte hij na 57 minuten zijn 21ste doelpunt van de competitie binnen en 5 minuten later (in de 61ste minuut) stond hij onder de douche, hij kreeg binnen 2 minuten 2 gele kaarten.