Al 2000 inschrijvingen wandel4daagse Alkmaar

Nog een paar maanden en dan wordt het startsein gegeven voor de 13e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar, die wordt gehouden van 19 t/m 22 juni 2019.

Voor deze gezellige vierdaagse, waarbij gekozen kan worden uit maar liefst vijf afstanden, ontving organisator Le Champion vrijdag 1 februari de 2.000e inschrijving.

De Plus Wandel4daagse Alkmaar staat internationaal ook goed op de wandelkalender, inmiddels zijn er al 8 verschillende nationaliteiten ingeschreven.

Vanuit Nederland komt het gros, met 65 procent, uit Noord-Holland en schrijven de meeste deelnemers zich in voor de 25 km per dag.

Maar met vijf afstanden is er bij de Plus Wandel4daagse Alkmaar voor iedereen een route, van beginnende tot geoefende wandelaar. Inschrijven kan namelijk voor de 8,5 – 15 – 20 – 25 of 40 km per dag en er kan gekozen worden tussen 2 of 4 dagen.

Wegens het succes van vorig jaar is het wederom mogelijk een groepsinschrijving te realiseren. Zo kan men in één keer alle collega’s of wandelvrienden inschrijven.
Naast het aanbod van korte en lange afstanden, wordt er iedere dag gestart vanaf een andere locatie zodat de deelnemers telkens weer een afwisselende route wandelen.

Het hoogtepunt op de vierde dag is de feestelijke intocht over de Stadswallen naar het Waagplein, midden in het centrum van Alkmaar. Uiteindelijk worden ongeveer 6.000 wandelaars verwacht in Alkmaar.

Inschrijven voor de 13e editie kan t/m 5 juni op www.pluswandel4daagsealkmaar.nl.