Wethouder Oude Kotte wordt burgemeester Aalsmeer

Gido Oude Kotte (38) uit Heerhugowaard wordt in april de nieuwe burgemeester van Aalsmeer. Dat is dinsdagavond bekend gemaakt.

Oude Kotte is nu wethouder in Heerhugowaard (56.000 inwoners). De ambitieuze, getalenteerde CDA-politicus gaat straks een gemeente van 31.600 inwoners leiden.

De Heerhugowaarder was een van de twintig kandidaten die hebben gesolliciteerd naar de vacature die ontstaat als de huidige (waarnemend) burgemeester Jeroen Nobel (59) zich in april terugtrekt.

De benoeming van Oude Kotte moet nog worden geformaliseerd door de minister en de koning. „Ik heb in nauw overleg met mijn vrouw gekeken naar een gemeente waar we allebei iets kunnen betekenen. Aalsmeer is een ondernemende en hechte gemeenschap. Dat trok ons allebei.”

Woensdag staat een kennismaking tussen Oude Kotte en een vertegenwoordiging van de Aalsmeerder gemeenteraad op het programma.
,,De gemeenteraad herkent in Gido Oude Kotte de betrokken, toegankelijke en daadkrachtige burgemeester die communicatief sterk is en zich bewust is van de omgeving in al haar diversiteit’’, staat in een verklaring uit Aalsmeer te lezen.

De gemeenteraad biedt de voordracht aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan.

De benoeming is definitief na ondertekening van het Koninklijk Besluit. De installatie van de nieuwe burgemeester vindt plaats op 16 april 2019.