Onderwijs 

Jogg en GGD sluiten zich aan bij Rabo AZ Foodtour

De lancering van de Rabo AZ Foodtour vorig jaar is niet onopgemerkt gebleven. Het nieuwe compleet interactieve lesprogramma voor groepen 7/8 waarin voedsel en gezonde voeding centraal staat is een groot succes.

Vier Noord-Hollandse Rabobanken ontwikkelden dit samen met AZ Alkmaar en Greenport NHN. En nu sluiten zes gemeenten van JOGG- regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich aan, zo maakte Robert Eenhoorn, Algemeen directeur AZ, woensdag 30 januari tijdens de bijeenkomst NL Vitaal bekend.
De Rabo AZ Foodtour is opgezet om kinderen op een leuke manier wordt vertelt over een actueel voedsel- of gezondheidsthema.

Met filmpjes van AZ-spelers, trainers en voedingsdeskundigen wordt de lesstof aan de klas gepresenteerd. Vervolgens voeren de leerlingen de opdrachten uit, vastgelegd in vlogs, waarmee ze kans maken op een Foodclinic bij AZ.

De samenwerking met JOGG en de GGD kunnen het lesprogramma inhoudelijk nog sterker maken.

JOGG-regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zetten zich in voor een samenleving waarin kinderen en jongeren leren, wonen, werken en spelen in een omgeving waarin gezond leven leuk en makkelijk is.

De GGD kan scholen helpen om de Rabo AZ Foodtour en de JOGG-activiteiten onderdeel uit te laten maken van een integrale en structurele aanpak waarmee scholen een Gezonde School kunnen worden.

Meer weten over de Rabo AZ Foodtour? Ga naar www.raboazfoodtour.nl.

Gerelateerde berichten