Wieteke van Dort in bibliotheek Heerhugowaard

Auteur Hans Visser en Wieteke van Dort komen woensdag 27 maart tijdens de Boekenweek naar de bibliotheek in Heerhugowaard.

Zij vertellen over het leven van de Nederlands-Indische familie Van Dort zoals beschreven in het boek Kind van twee culturen. Ook zingt Wieteke een aantal liedjes uit haar repertoire dat haar nog beroemder maakte door haar creatie Tante Lien.

Het optreden start om 20.00 uur en de toegang bedraagt € 6,-. Bibliotheekleden betalen € 5,-.
Wieteke van Dort is beeldend kunstenares, schrijfster, actrice en cabaretière, maar vooral een ‘kind van twee culturen’. Ze komt voort uit twee families die het negentiende-eeuwse Holland verlieten, hopend op een betere toekomst op Java. Dit boek schetst hun levens en die van de daarop volgende generaties.

Hans Visser was kunstredacteur bij onder meer het Noordhollands Dagblad en de regionale dagbladen, aangesloten bij de GPD.

Hij publiceerde onder meer de boeken Groeten van Java en Indië in Holland.

Het thema van de Boekenweek (23 t/m 31 maart) is De moeder de vrouw.

Bibliotheek Kennemerwaard heeft een aantrekkelijk programma voor u samengesteld dat perfect aansluit bij het thema.

Reserveren voor activiteiten kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in één van de vestigingen.

Het complete overzicht met locaties, activiteiten, data, tijden en toegangsprijzen vind je op www.bibliotheekkennemerwaard.nl.