Migratie en de Europese Unie

De kritiek op het samenwerkingsverband is groot, maar is dat altijd terecht?

Onbekend maakt duidelijk onbemind en daarom organiseren Europe Direct Noord-Holland Noord, Bibliotheek Kennemerwaard en NEIOS alweer voor het derde jaar zondagmiddagen rondom Europese trending topics.

Van 24 februari tot en met 24 november 2019 krijgt iedereen die geïnteresseerd is in de wereld waarin hij leeft, de mogelijkheid zichzelf gedegen te laten informeren over prikkelende Europese ontwikkelingen.
Op 24 maart staat de onaflatende migratie in relatie tot de EU op het programma.

Migratie is van alle tijden, maar vormt tegenwoordig een splijtzwam. Waarom blijft Europa zo aantrekkelijk en waarom is het zo lastig voor de EU om de regie in handen te nemen met een doeltreffend beleid, dat migratie in de gewenste banen leidt?

Dr. Hanco Jürgens verduidelijkt in zijn lezing op zondagmiddag 24 maart de processen die zich in deze tijd afspelen, tegen de achtergrond van een verenigd Europa.
Dr. Hanco Jürgens is historicus, wetenschappelijk medewerker van het Duitsland Instituut Amsterdam en oud-docent UvA/UU/ Radbouduniversiteit. Jürgens houdt zich bezig met de moderne geschiedenis van Duitsland in Europees perspectief. In 2014 publiceerde hij Na de val, Nederland na 1989.

De lezingen van Europa Actueel vinden plaats in de bibliotheek in Alkmaar centrum. De aanvang is om 13.30 uur, en om 15.30 word er uiterlijk afgesloten.

De toegang is gratis. Meer informatie en reserveren: www.europainnoordholland.nl/agenda