Beleef de Schoorlse duinen met de Zonnetrein

Frank Hoogvorst is vanaf zondag 7 april weer regelmatig in de duinen te zien met zijn Zonnetrein. Staatsbosbeheer is blij met deze voorziening in Schoorl, omdat mensen die minder goed ter been zijn zo ook de duinen kunnen beleven.

Tijdens de anderhalf uur durende rit vertelt Frank een aantal wetenswaardigheden over de duinen van Schoorl.

De twee wagons van de Zonnetrein worden voortbewogen door een elektrotrekker die voor een deel gevoed wordt door het op het dak gemonteerde zonnecollectoren.

Er is plek voor totaal 31 personen, tenzij er rolstoelen (maximaal drie) meegaan.

De zonnetrein vertrekt in april, mei en oktober elke woensdag en zondag om 13.00 vanuit Buitencentrum Schoorlse Duinen. De kosten zijn € 11,00 per persoon. Bij voldoende deelname is er ook een rit om 15.00 uur beschikbaar.

In juni, juli en september vertrekt de trein woensdag en zondag om 13.00 en 15.00 uur en in augustus op woensdag en zondag om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

De Zonnetrein is op andere dagen en tijden ook voor groepen te reserveren, eventueel in combinatie met diverse arrangementen. Kijk voor meer informatie en reserveren op www.staatsbosbeheer.nl/zonnetreinschoorl

Voor mensen met een rolstoel dient men de plaatsen telefonisch via 072-5093352 of aan de balie van het Buitencentrum te reserveren.

Zonder overleg kan er geen plek voor een rolstoel aangeboden worden omdat het interieur van de trein dan wordt aangepast.