Homerun voor senioren tijdens beanbag baseball

Raak en homerun! Mevrouw Van Deutekom loopt snel met haar rollator om het bord heen. Ondertussen vertrekken twee andere deelnemers van hun honk naar de thuisbasis.

In de oneven weken spelen senioren op dinsdag vanaf 14.30 uur in De Raatstede ‘Beanbag baseball’, het spel met pittenzakken, geïnspireerd op honkbal.

Vrijwilliger Tineke: “We spelen met twee teams. De spelers gooien een pittenzak richting een speelbord met 10 gaten. Elk gat heeft een betekenis:  van honkslag en homerun tot ‘uit’.”
“De stoelen rondom het bord zijn de honken. En de spelers lopen, nadat ze hebben gegooid, naar het betreffende honk. We kunnen het spel binnen en buiten spelen. Echt heel leuk. En natuurlijk houden we punten bij’’.

Alle Waardse senioren zijn van harte welkom om mee te doen aan de activiteiten in De Raatstede (Dolomiet 2), Hugo-Waard (Gerard Douplantsoen 72) of bij restaurant Het Arboretum (Tamarixplantsoen 1).

In april staan er nog veel meer nieuwe en leuke activiteiten op het programma.
Zo is er op vrijdag 12 april de Heerhugowaard Cityrun met als speciaal onderdeel een loop voor senioren, ook wel de Rollatorloop genoemd.

Hoe meer senioren deelnemen, hoe leuker! Het vertrekpunt is bij het Stadhuisplein om 18.45 uur. We lopen dan naar het Coolplein.

Meer info en nog veel meer activiteiten staan op www.dprs.nl/activiteiten en op de geprinte maandprogramma’s, verkrijgbaar bij De Raatstede, Hugo-Waard en het Arboretum.