GGD zoekt jongvolwassenen

Tot eind juli voert GGD Hollands Noorden een grootschalig online onderzoek uit naar de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar.

Iedereen van deze leeftijd uit Noord-Holland Noord kan de online vragenlijst invullen via www.JVmonitor.nl.

De resultaten zijn bedoeld om gemeenten en het programma In Control of Alcohol en Drugs te ondersteunen bij het gezondheidsbeleid gericht op jongvolwassenen.
In de leeftijdsfase van puber naar volwassene verandert er van alles. Jongeren experimenteren, zoeken een plek in de maatschappij en bepalen wat wel en niet bij hun past.

Gemeenten hebben in toenemende mate behoefte aan informatie over de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen.

In 2017 is een soortgelijk onderzoek gehouden onder deze doelgroep. Daardoor kunnen de onderzoeksresultaten worden vergeleken met die van 2017 om inzicht te krijgen in trends van bijvoorbeeld drugs- en alcoholgebruik.
Dat inzicht kan vervolgens gebruikt worden om beleid en interventies op in te richten en aan te passen.

Voor het onderzoek is een online vragenlijst samengesteld waarvan de vragen specifiek in gaan op de situatie van deze leeftijdsgroep. Het invullen duurt maximaal 15 minuten en is anoniem.

Deelnemers maken kans op een bol.com bon van €10 (winkans 1 op 10), een Fitbit Alta HR t.w.v. €135,- of één van de twee JBL charge 4 bluetooth speakers ter waarde van €160.