Geen categorie 

Het oude gemaal viert feest

Stichting Den Huygen Dijck/het Poldermuseum bestaat 40 jaar, en viert dat op zaterdag 22 en zondag 23 juni van 11.00 uur – 16.00 uur.

In 1979 is de collectie van het polderbestuur overgedragen aan de Stichting en werd een deel van het gebouw als museum ingericht, vanaf 1995 zelfs het gehele gebouw.

Na een grote verbouwing in 2018 is de functie verbreed. Naast museale- zijn er nu ook culturele- en recreatieve activiteiten, is er inpandige horeca en wordt het pand gebruikt als trouwlocatie.

De expositie is grotendeels vernieuwd met een theatrale film over het ontstaan van de polder en recent ook een interactieve beleving van het dorp in de vorige eeuw.

De organisatie van dit weekend is een samenwerking tussen Stichting Den Huygen Dijck en de Vereniging Platform Heerhugowaard (vrienden van het museum).

Er komen verschillende muzikale acts op bezoek, en er zullen een aantal exposities zijn val verschillende kunstenaars.

En natuurlijk is café De Pomp geopend. Op het terras kunt u het prachtige uitzicht bewonderen onder het genot van een heerlijk drankje of hapje.

U kunt tevens een bootje huren en een tocht over de ringvaart maken richting Broek op Langedijk, Alkmaar, of juist richting Oterleek.

De toegang is tijdens het gehele weekend gratis.

Gerelateerde berichten