Ruim 900 inschrijvingen Collectief Woongemak

De gemeente Heerhugowaard is in april samen met iChoosr de pilot Collectief Woongemak gestart. Met het Collectief Woongemakt konden inwoners zich aanmelden voor aanpassingen die hun woning leeftijdbestendig maken.

Ruim 900 inwoners van Heerhugowaard hebben inmiddels interesse getoond en zich ingeschreven. Zij krijgen een aanbod van iChoosr. Pas dan beslissen of ze hierin meegaan of afzien van het aanbod.

Heerhugowaard is de eerste gemeente in Nederland die meedoet aan een dergelijk initiatief.

De gemeente wil inwoners stimuleren om kritisch te kijken naar hun woonsituatie en of deze ideaal is en nog past bij het ouder worden.

iChoosr is een onafhankelijke organisator van groepsaankopen en maakt het makkelijk om hieraan mee te doen. Voor het Collectief Woongemak ontzorgt iChoosr de inwoners van Heerhugowaard onder meer door de inschrijving en het contact met aannemers te regelen.

Heerhugowaard telt ongeveer 3900 huishoudens met 65-plussers. Daarvan heeft 23 procent interesse getoond voor het Collectief Woongemak.

Hiermee beschouwt de gemeente het als een succesvol experiment.

Wethouder Annette Valent onderschrijft dit: ‘We weten dat mensen het prettig vinden om zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te blijven wonen. Ook wanneer ze ouder worden. Dan is het verstandig om alvast vooruit te denken over hoe dit het beste kan. De inwoners die het aangaat hebben zich in het onderwerp verdiept. Dat is voor ons als gemeente heel erg belangrijk.’