Heerhugowaard gaat naar Democratiefestival

Op 30 augustus wordt op het schiereiland Veur-Lent bij Nijmegen, voor het eerst in Nederland Het Democratiefestival georganiseerd en Heerhugowaard is van de partij!

De gemeente Heerhugowaard gaat er met een bus naar toe. Burgemeester Bert Blase en wethouder John Does nodigen inwoners uit Heerhugowaard uit met hen mee te gaan.

In de bus naar Veur-Lent kun je kennismaken met je plaatsgenoten en is er een leuke quiz over Heerhugowaard. Ook kun je die zaken kwijt die je wil aankaarten over wonen en leven in Heerhugowaard.
Op het Democratiefestival vieren en ervaren de deelnemers de democratie. Dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is.

Je kan er ministers en Kamerleden tegen het lijf lopen en deelnemen aan workshops. Kijk voor de lijst van aanwezige politici op www.democratiefestival.nu.

Deze eerste editie van het Democratiefestival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De bus vertrekt om 09.00 uur uit Heerhugowaard en het programma duurt de hele dag; eten en drinken worden verzorgd.

Wil je deze topdag niet missen, dan kun je je opgeven door een mail te sturen naar bestuurssecretariaat@heerhugowaard.nl. Bij de aanmelding graag doorgeven je naam, leeftijd, geslacht en de wijk waar je woont.

In de Heerhugowaardse bus is plaats voor veertig deelnemers. Als er teveel aanmeldingen binnenkomen wordt er geloot, waardoor er wordt gezorgd dat er een diverse groep mee gaat naar het festival.