Onderwijs 

Eten in de middeleeuwen en de achtiende eeuw

Culinair Historica, Christianne Muusers, geeft op donderdag 26 september een lezing over eten. Eten bij arme mensen en bij rijke mensen in de Middeleeuwen en de achttiende eeuw. Arm en rijk in de keuken is een groot verschil.

Kort door de bocht: arm betekent eentonig en vaak niet genoeg. Rijk betekent gevarieerd en vaak te veel.
Het eten uit de middeleeuwen en de achttiende eeuw. De arme keuken van Schraalhans en de rijke weelderige keuken van Lucullus. Aan de hand van twee menu’s uit de Middeleeuwen en twee uit de achttiende eeuw geeft Christianne Muusers een indruk van de verschillen tussen arm en rijk in die perioden, en de verschillen tussen die perioden zelf.

De lezing wordt afgesloten met een proeverij van twee ‘arme’ en twee ‘rijke’ gerechten.

Deze lezing is een activiteit van het Platform Erfgoed Heerhugowaard.
Loopt het water u al in de mond? U bent van harte welkom op donderdag 26 september om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard Centrum, Parelhof 1a.

De toegang is € 5,-.

Aanmelden kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek. Betalen is alleen met pin mogelijk.

Gerelateerde berichten